Een riant voormalig burgemeestershuis

het zwembad
 
Pradalaux by night


de entree aan noordgevel
 
 
 
Le Pradalaux is meer dan een vakantiehuis. Het ligt midden in de natuur, is van alle gemakken voorzien en je kunt er winter of zomer - zowel met twee personen, als met twee gezinnen - meer dan aangenaam verblijven.

Met twee verdiepingen en een souterrain, strekt het huis zich in een aaneenschakeling van kamers, lang uit op de zuidelijke helling van een groen dal. De comfortabele woonkamer met grote open haard gaat met een klein afstapje over in de eetkamer waar een lange houten tafel plek biedt aan een ruim gezelschap.

Direct verbonden met de eet/woonruimte (50 m2) is de goed ingerichte, moderne eetkeuken met gasfornuis,oven en afwasmachine. De keuken is in het voorjaar van 2017 geheel vervangen.
Verdeeld over 2 verdiepingen en 4 slaapkamers zijn er 10 goede slaapplaatsen en een kinderbedje. Op iedere verdieping bevindt zich een badkamer met bad. In het souterrain ter hoogte van het zwembad is nog een 3e badkamer die vooral in de zomer erg handig is.

’s Zomers is het door de dikke stenen muren in huis heerlijk koel en wanneer het buiten koud is houden de centrale verwarming en open haard u behaaglijk warm. Verder is er natuurlijk een wasmachine, een geluidsinstallatie, dvd-speler en TV (met Nederlandse zenders).

Voor het huis ligt een groot groen terras. Hier geniet u in de schaduw van een robuuste notenboom van het in alle seizoenen prachtige uitzicht op het dal. In de oude buitenoven, waar vroeger het brood gebakken werd, kan ’s zomers heerlijk gebarbecued worden.

Naast het terras ligt het zwembad (5x10m) met zonne-terras waar u zich in luie stoelen kunt koesteren in de warmte van de Franse zon.
Omgeven door grazige weitjes en bos is Le Pradalaux ook voor kinderen een heerlijke plek, vol avonturen.
Er is van alles te beleven: een echte boomhut, een tafeltennistafel, een trampoline en veel speelgoed.

Bij slecht weer hebben de kinderen in het huis hun eigen speelruimte (op de 1e verdieping, door de vide direct verbonden met de woonruimte) vol spelletjes en tekenspullen.